logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Γλυκό του κουταλιού κολοκύθι

Γλυκό του κουταλιού κολοκύθι!
( συνταγή πηλιορείτικη )




Υλικά:
30 κομμάτια κολοκύθι
1 κιλό ζάχαρη
μισό κουτί γλυκόζη
5 νεροπότηρα νερό για το σιρόπι
μισό λεμόνι φρέσκο ή 1/2 κ.γλυκού ξινό
2-3 φυλλαράκια αρμπαρόριζα ή 2-3 βανίλιες
2 κ.σούπας ασβέστη σε 1 λίτρο νερό
νερό για τον ασβέστη ( όσο να σκεπαστούν τα κομμάτια )
Εκτέλεση:
1. Κομματιάζουμε το κολοκύθι ή του δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε.
2. Βάζουμε τα κομμάτια 3 ώρες στον ασβέστη με το νερό και μετά ξεπλένουμε καλά με αρκετά νερά για να φύγει ο ασβέστης.
3. Τα βράζουμε και στο 15λεπτο χύνουμε το πρώτο νερό.
4. Στο δεύτερο νερό 15 λεπτά και τα τα δοκιμάζουμε με ένα βελόνι, εάν τρυπήσουμε το κολοκύθι και πέφτει είναι έτοιμο. Και βάζουμε τα κομμάτια στο τρυπητό όσο κάνουμε εμείς το σιρόπι.
5. Για να κάνουμε το σιρόπι βάζουμε τα 5 ποτήρια νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη. Όταν φτάσει στους 105 βαθμούς το σιρόπι μας βάζουμε και το κολοκύθι μέσα.
6. Αραιώνει το σιρόπι μας και το ξαναδένουμε.
Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε εαν θέλουμε να κάνουμε γλυκό του κουταλιού καρπούζι!
Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου