logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Κομπόστα αχλάδι και σταφύλι

emoticon heart Κομπόστα αχλάδι και σταφύλι!

Υλικά:
αχλάδι
σταφύλι
ζάχαρη
νερό
Εκτέλεση:
Κόβουμε το αχλάδι σε μέτρια κομμάτια και το βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο μαζί με λίγες ρώγες σταφύλι.
Συμπληρώνουμε το βάζο μας με νερό και 4-5 κουταλιές ζάχαρη.
Το σφραγίζουμε καλά και το βάζουμε μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό αφού το τυλίξουμε με μία πετσέτα. Εαν έχουμε 2 βάζα, τυλίγουμε το καθένα στην πετσέτα του και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τη στάθμη του νερού μέχρι εκεί που τα σκεπάζει. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσει το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει από το 9 το κατεβάζουμε στο 6 και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Μετά σβήνουμε το μάτι, το αφήνουμε πάνω στο μάτι μέχρι να κρυώσει το νερό. Μόλις κρυώσει το νερό τα βγάζουμε αλλά προσοχή δε τα πιάνουμε από το καπάκι τους.
Ομοίως μπορούμε να κάνουμε κυδώνι κομπόστα.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου