logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ξερή μυζήθρα

Ξερή μυζήθρα 

Υλικά: γιαούρτι, λεμόνι ή αλάτι, τουλπάνι ή τσαντίλα ( στα ποντιακά )

Εκτέλεση: 
1. Αφού κάνουμε το γιαούρτι μας ( όπως έχουμε δείξει στο αντίστοιχο άλμπουμ ) το βάζουμε να βράσει. Εαν χρησιμοποιήσουμε κατσικίσιο ή πρόβειο γιαούρτι επειδή είναι παχύ θα βγεί περισσότερη μυζήθρα.
2. Όταν ξεκινήσει να βράζει ρίχνουμε το λεμόνι ή το αλάτι και μόλις κόψει το τραβάμε στην άκρη.
3. Μετά από μία ώρα το ρίχνουμε μέσα στη τσαντίλα και το αφήνουμε να στραγγίσει μέχρι την επόμενη μέρα.
4. Αφού το αλατίσουμε το πλάθουμε με τα χέρια μας σε μικρές πυραμίδες και τις αφήνουμε στον ήλιο να ξεραθούν ή τις βάζουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς για 3 ώρες.
Μπορούμε να διατηρήσουμε τη μυζήθρα σε ένα ταπεράκι στην κατάψυξη.

Καλή επιτυχία!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου