logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Πιπεριές Φλωρίνης σε βάζα.

Πιπεριές Φλωρίνης σε βάζα.

Υλικά:
πιπεριές Φλωρίνης
1/2 κ. γλυκού αλάτι για κάθε βαζάκι
νερό
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε στους 220 βαθμούς στο φούρνο.
2. Βράζουμε τα καπάκια από τα βάζα για να τα αποστειρώσουμε.
3. Μόλις ψηθούν τις βάζουμε ζεστές μέσα σε πλαστική σακούλα για 2-3 λεπτά για να μπορούμε να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα.
4. Τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε στα γυάλινα βάζα. Έχουμε δίπλα μας ένα φλιτζάνι νερό για να δροσίζουμε τα χέρια μας καθώς καθαρίζουμε τις πιπεριές.
5. Προσθέτουμε 1/2 κ. γλυκού αλάτι για κάθε βαζάκι. (Κάθε βαζάκι χωράει 3-4 πιπεριές μεγάλες, ανάλογα το μέγεθός τους. )
6. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό σε κάθε βαζάκι, γιατί οι πιπεριές έχουν βγάλει και τα ζουμάκια τους.
7. Κλείνουμε καλά τα βαζάκια μας και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Στο πάτο της κατσαρόλας και ανάμεσα στα βάζα βάζουμε πετσέτα δηλαδή χρειαζόμαστε συνολικά 2 πετσέτες.
8. Προσθέτουμε νερό στη κατσαρόλα και είναι έτοιμα για βράσιμο.
9. Μόλις αρχίσουν να πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά.
10. Τα αφήνουμε ολόκληρο βράδυ ή αρκετές ώρες μέχρι να κρυώσουν τα βάζα και μετά τα βγάζουμε από την κατσαρόλα. Όταν τα βγάζουμε δε πιάνουμε το καπάκι τους αλλά στο γυάλινο μέρος.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου