logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Κοκκινιστό κρέας με πουρέ

Κοκκινιστό κρέας με πουρέ


Υλικά:
( για το κοκκινιστό )
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας ελιά σε μικρές μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
φρέσκια ντομάτα
1 κ. σούπας κοφτή πελτέ ντομάτας
2-3 μπαχάρια
1 μικρό κομματάκι κανέλα ξυλάκι
1-2 φύλλα δάφνη
πιπέρι μαύρο
1 κ. σούπας αλεύρι ( για το χύλωμα )

( για τον πουρέ )
πατάτες
βούτυρο
γάλα
αλάτι ή τριμμένο κεφαλοτύρι

Εκτέλεση:
(για το κοκκινιστό )
1.     Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό ίσα ίσα να το σκεπάζει. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και μετά ξεχύνουμε το πρώτο το νερό και ξεπλένουμε το κρέας μας.
2.     Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζω το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, βάζω τον πελτέ ντομάτας, τη φρέσκια ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά.
3.     Το βάζουμε στη χύτρα για μισή ώρα με μπόλικο νερό και μισή ώρα το βράζουμε πάλι στη χύτρα χωρίς καπάκι.
4.      Για να χυλώσει καλύτερα το κοκκινιστό μας διαλύουμε σε λίγο νερό μια κ. σούπας αλεύρι και το προσθέτουμε στο φαγητό μας.

( για τον πουρέ )
1.     Κόβουμε τις πατάτες κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατόνερο.
2.     Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μίξερ προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να αποκτήσει ο πουρές μας μια ωραία υφή.


Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου