logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Συκώτι με πετιμέζι και ριζότο με σταφίδες

Συκώτι με πετιμέζι και ριζότο με σταφίδες

Υλικά:
συκώτι
1 κ.σούπας πετιμέζι
3 κ.σούπας λεμόνι
4 κ.σούπας ελαιόλαδο
ρύζι για πιλάφι
σταφίδες
καλαμπόκι
κρόκος Κοζάνης
αλάτι
Εκτέλεση:
1. Ψήνουμε το συκώτι στη λαδόκολλα στο φούρνο για 30 λεπτά στους 190 βαθμούς ( 15 λεπτά την κάθε πλευρά ).
2. Σε ένα νεροπότηρο χτυπάμε με ένα κουτάλι το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το αλάτι και φτιάχνουμε τη σως του πετιμεζιού.
3. Βάζουμε να βράσει το ρύζι ( αναλογία νερού: ρυζιού 3:1 ) και βάζουμε τον κρόκο Κοζάνης.
4. Προς το τέλος βάζουμε τις σταφίδες και το καλαμπόκι.
Σερβίρουμε το συκώτι και από πάνω περιχύνουμε με τη σως του πετιμεζιού.
Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου