logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Γαλατόπιτα

emoticon heart γαλατόπιτα!

Η γλυκιά μέρα από το πρωί φαίνεται!
1 κουτί εβαπορέ γάλα αραιωμένο με ίση ποσότητα νερό
1/2 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη ή άσπρη
3 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
1 κ. σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι
2 βανίλιες
1 αυγό
1. Βάζω σε μικρό κατσαρολάκι το αραιωμένο εβαπορέ, την ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τις βανίλιες να βράσουν.
2. Διαλύω το κορν φλάουρ με λίγο γάλα και το ρίχνω κι αυτό στην κατσαρόλα.
3. Ανακατεύω με σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.
4. Κατεβάζω από την φωτιά, ρίχνω το βούτυρο και ανακατεύω να λιώσει.
5. Ρίχνω και το αυγό, και ανακατεύω πολύ γρήγορα να ενσωματωθεί στο μείγμα.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας! (περίπου 35-45 λεπτά ανάλογα το μέγεθος του ταψιού μας, σε μικρότερο ταψί η πίτα θα έχει περισσότερο ύψος και χρειάζεται περισσότερο χρόνο ψήσιμο )
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου