logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Μπιφτεκάκια ατμού

Μπιφτεκάκια ατμού



Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κρητικό κριθοκούλουρο
παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ρίγανη ( προαιρετικά )
χυμό φρέσκου λεμονιού

Εκτέλεση:
1.     Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα, σκεπάζουμε με το καπάκι της ανάποδα και πάνω στο καπάκι ρίχνουμε λίγο νερό ( 2-3 κ.σ. ) και ελαιόλαδο ( 2-3 κ.σ. ) και λεμονάκι.
2.     Μουσκεύουμε το κριθοκούλουρο και το αναμιγνύουμε με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε για 2 λεπτά, πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε μέσα στο καπάκι, το οποίο σκεπάζουμε με ένα άλλο καπάκι ίδιου μεγέθους, κατά προτίμηση γυάλινο.
3.     Τα αφήνουμε 10 λεπτά στον ατμό. Τα αναποδογυρίζουμε μια φορά ή καθόλου.

Καλή όρεξη!


Πηγή: Χωριάτικα Σπιτικά Φαγητά




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου