logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Μελιτζανοσαλάτα σε βάζα

Μελιτζανοσαλάτα σε βάζα.

Υλικά:
μελιτζάνες
1/2 κ. γλυκού αλάτι για κάθε βαζάκι
νερό
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στους 240 βαθμούς στο φούρνο.
2. Βράζουμε τα καπάκια από τα βάζα σε μια κατσαρολίτσα για να τα αποστειρώσουμε.
3. Τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε στα γυάλινα βάζα. Έχουμε δίπλα μας ένα φλιτζάνι νερό για να δροσίζουμε τα χέρια μας καθώς τις καθαρίζουμε.
4. Προσθέτουμε 1/2 κ. γλυκού αλάτι για κάθε βαζάκι.
5. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό σε κάθε βαζάκι.
6. Κλείνουμε καλά τα βαζάκια μας και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Στο πάτο της κατσαρόλας και ανάμεσα στα βάζα βάζουμε πετσέτα δηλαδή χρειαζόμαστε συνολικά 2 πετσέτες.
7. Προσθέτουμε νερό στη κατσαρόλα και είναι έτοιμα για βράσιμο.
8. Μόλις αρχίσουν να πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά.
9. Τα αφήνουμε ολόκληρο βράδυ ή αρκετές ώρες μέχρι να κρυώσουν τα βάζα και μετά τα βγάζουμε από την κατσαρόλα. Όταν τα βγάζουμε δε πιάνουμε το καπάκι τους αλλά στο γυάλινο μέρος.
Καλή επιτυχία!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου