Μανιταρόπιτα με φύλλο κρούστας χειροποίητο
Υλικά:
Υλικά:
- 3 φύλλα κρούστας
- 500 γραμ. τυριά διάφορα ( emedal, mozzarella, gooda κ.α. )
- 300 ml γάλα κατσικίσιο
- 2 αυγά χωριάτικα
- 2 χούφτες μανιτάρια αποξηραμένα ( boletus aereus ή reticulatus κοιν. porcini και lentinus edodes κοιν. λεντινούλα )
- ελαιόλαδο για το ράντισμα
Εκτέλεση:
2. Παίρνουμε ένα μέτριο ταψάκι και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο, όπως κάθε φορά που προσθέτουμε ένα φύλλο κρούστας.
3. Απλώνω το πρώτο φύλλο, μετά τα τυριά και τα μανιτάρια ( αφού τα έχετε στραγγίξει . Δεν
πετάμε το ζωμό, τον χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ένα ριζότο.
4. Συνεχίζουμε τις υπόλοιπες στρώσεις ως εξής : φύλλο κρούστας, μανιτάρια και τυριά.
5. Στο τέλος διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες που προεξέχουν από το ταψί και προσθέτουμε τα τυριά που μας περίσσεψαν.
6. Χτυπάμε 2 αυγά και προσθέτουμε το γάλα και μετά περιχύνουμε αυτό το μίγμα στο ταψί.
7. Ψήσιμο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά στον αέρα.
Καλή επιτυχία !
Σαν από κυνήγι θησαυρού ξεπροβάλλουν τα μανιταράκια μας!
Σας προκαλούν να τη φτιάξετε!
3. Απλώνω το πρώτο φύλλο, μετά τα τυριά και τα μανιτάρια ( αφού τα έχετε στραγγίξει . Δεν
πετάμε το ζωμό, τον χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ένα ριζότο.
4. Συνεχίζουμε τις υπόλοιπες στρώσεις ως εξής : φύλλο κρούστας, μανιτάρια και τυριά.
5. Στο τέλος διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες που προεξέχουν από το ταψί και προσθέτουμε τα τυριά που μας περίσσεψαν.
6. Χτυπάμε 2 αυγά και προσθέτουμε το γάλα και μετά περιχύνουμε αυτό το μίγμα στο ταψί.
7. Ψήσιμο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά στον αέρα.
Καλή επιτυχία !
Σαν από κυνήγι θησαυρού ξεπροβάλλουν τα μανιταράκια μας!
Σας προκαλούν να τη φτιάξετε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου