logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Mανιταρόπιτα με φύλλο κρούστας χειροποίητο

      Μανιταρόπιτα με φύλλο κρούστας χειροποίητο
   
   

      Υλικά:

  • 3 φύλλα κρούστας
  • 500 γραμ. τυριά διάφορα ( emedal, mozzarella, gooda κ.α. )
  • 300 ml γάλα κατσικίσιο
  • 2 αυγά χωριάτικα
  • 2 χούφτες μανιτάρια αποξηραμένα ( boletus aereus ή reticulatus κοιν. porcini και lentinus edodes κοιν. λεντινούλα )
  • ελαιόλαδο για το ράντισμα
   

  
     Εκτέλεση:

     1. Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια μας σε λίγο νεράκι για 10 λεπτά.
   
   


     


     2. Παίρνουμε ένα μέτριο ταψάκι και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο, όπως κάθε φορά που                            προσθέτουμε ένα φύλλο κρούστας.
     3. Απλώνω το πρώτο φύλλο, μετά τα τυριά και τα μανιτάρια ( αφού τα έχετε στραγγίξει . Δεν    
         πετάμε το ζωμό, τον χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ένα ριζότο.

       



    4. Συνεχίζουμε τις υπόλοιπες στρώσεις ως εξής : φύλλο κρούστας, μανιτάρια και τυριά.
    5. Στο τέλος διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες που προεξέχουν από το ταψί και προσθέτουμε           τα τυριά που μας περίσσεψαν.
       


     


    6. Χτυπάμε 2 αυγά και προσθέτουμε το γάλα και μετά περιχύνουμε αυτό το μίγμα στο ταψί.
     

   
    7. Ψήσιμο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά στον αέρα.

     Καλή επιτυχία !

   









     Σαν από κυνήγι θησαυρού ξεπροβάλλουν τα μανιταράκια μας!
     Σας προκαλούν  να τη φτιάξετε!
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου