logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Γλυκό του κουταλιού καρπούζι

emoticon heart γλυκό του κουταλιού καρπούζι!
( συνταγή πηλιορείτικη )


Υλικά:
30 κομμάτια καρπούζι
1 κιλό ζάχαρη
μισό κουτί γλυκόζη
5 νεροπότηρα νερό για το σιρόπι
μισό λεμόνι φρέσκο ή 1/2 κ.γλυκού ξινό
2-3 φυλλαράκια αρμπαρόριζα ή 2-3 βανίλιες
2 κ.σούπας ασβέστη σε 1 λίτρο νερό
νερό για τον ασβέστη ( όσο να σκεπαστούν τα κομμάτια )

Εκτέλεση:
1. Κομματιάζουμε το καρπούζι.
2. Βάζουμε τα κομμάτια 3 ώρες στον ασβέστη με το νερό και μετά ξεπλένουμε καλά με αρκετά νερά για να φύγει ο ασβέστης.
3. Τα βράζουμε και στο 15λεπτο χύνουμε το πρώτο νερό.
4. Στο δεύτερο νερό 15 λεπτά και τα τα δοκιμάζουμε με ένα βελόνι, εάν τρυπήσουμε το καρπούζι και πέφτει είναι έτοιμο. Και βάζουμε τα κομμάτια στο τρυπητό όσο κάνουμε εμείς το σιρόπι.
5. Για να κάνουμε το σιρόπι βάζουμε τα 5 ποτήρια νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη. Όταν φτάσει στους 105 βαθμούς το σιρόπι μας βάζουμε και το καρπούζι μέσα.
6. Αραιώνει το σιρόπι μας και το ξαναδένουμε.
Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε εαν θέλουμε να κάνουμε γλυκό του κουταλιού κολοκύθι!

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου