logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Σπανακόρυζο

Σπανακόρυζο

Υλικά:
1 κιλό σπανάκι φρέσκο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κ.σούπας φρέσκια ντομάτα τριμμένη
2 φλυτ. του καφέ ρύζι καρολίνα
ελαιόλαδο
μαύρο πιπέρι
πάπρικα
αλάτι
Εκτέλεση:
1. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο και μετά βάζουμε το σπανάκι το οποίο έχουμε πλένει πολύ καλά.
2. Μόλις μαραθεί λιγάκι το σπανάκι βάζουμε τη ντομάτα, το ρύζι, 1-2 νεροπότηρα νερό, τα πιπέρια και το αλάτι.
3. Όταν δούμε οτι το ρύζι μας έβρασε το φαγητό μας είναι έτοιμο.
4. Πριν το σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο για έξτρα γεύση και υγεία!
Καλό είναι να μην συνοδεύουμε το σπανακόρυζο με τυρί γιατί το ασβέστιο περιορίζει την πρόσληψη σιδήρου που έχει το σπανάκι. Το καλύτερο είναι να στύψουμε λιγάκι λεμόνι το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C.
Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου