logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ροξάκια

Ροξάκια

Υλικά:
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
2 αυγά
μια κούπα καρύδια
1 μπέκιν
2 κουταλιές μαγιά ( την μαγιά την ανακατεύουμε με το γάλα )
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κιλό αλεύρι περίπου ( να είναι μαλακή η ζύμη και να μη κολλάει στα χέρια μας )
μια πρεζούλα αλάτι
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
Εκτέλεση:
1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και κόβουμε τη ζύμη στη μέση. Στη μισή βάζουμε το κακάο και ξαναζυμώνουμε.
2. Κάνουμε 2 μπάλες από άσπρη ζύμη και 2 μπάλες από τη ζύμη με το κακάο.
3. Ανοίγουμε την άσπρη ζύμη και μετά την άλλη ζύμη και την βάζουμε από πάνω και τυλίγουμε σε ρολό.
4. Έχουμε ένα ρολό το οποίο κόβουμε σε μέτριες ροδέλες τις οποίες πατάμε λιγάκι με την παλάμη μας.
5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
6. Κάνουμε το σιρόπι μας και σιροπιάζουμε. Να είναι ζεστό το σιρόπι και ζεστά τα ροξάκια μας!
Απολαύστε τα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!!











emoticon heart

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου