logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Κουλουράκια λεμονιού

Κουλουράκια λεμονιού μαμάς

 
Υλικά:
8 αυγά ( κρατάμε ένα για την επάλειψη στο τέλος )
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 βούτυρο
3-4 βανίλιες
1 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι αμμωνία ( σόδα )
1 μπέκιν
ξύσμα 1 λεμονιού και λίγες σταγόνες
1-1,5 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε με το χέρι τη ζάχαρη με το βούτυρο ( το αφήσαμε αρκετή ώρα έξω από το ψυγείο ώστε να είναι μαλακό και να ανακατεύεται με τη ζάχαρη εύκολα.
2. Διαλύουμε την αμμωνία μέσα σε χλιαρό γάλα και το προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα.
3. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος τόσο αλεύρι ώστε να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
4. Πλάθουμε τα κουλουράκια, τα βάζουμε στη λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί και με ένα πινέλο αλλείφουμε πάνω με αυγό.
5. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά


Καλή επιτυχία!


* Όταν πλάθουμε τα κουλουράκια για να μη μας κολλάνε βάζουμε καλαμποκέλαιο στον πάγκο εργασίας!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου