logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Γλυκό του κουταλιού σταφύλι


Υλικά:
1 κιλό σταφύλι σουλτανίνα ( προτιμάτε η ποικιλία αυτή γιατί δεν έχει κουκούτσι )
1/2 κιλό ζάχαρη 
1 φλιτζάνι νερό
χυμό από μισό λεμόνι
2-3 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
200 γραμ. αμύγδαλο καβουρντισμένο ( προαιρετικό, εμείς δε βάλαμε )

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε το σταφύλι, το στραγγίζουμε, το βάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του, περίπου 6-7 λεπτά.
2. Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και ξαφρίζουμε την επιφάνεια όποτε είναι αναγκαίο.
3. Αφήνουμε το γλυκό να δέσει σε χαμηλή φωτιά.
4. Προσθέτουμε το λεμόνι και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να βράσει ένα λεπτό.

Αν έχουμε θερμόμετρο, το σιρόπι μας δένει στους 105 βαθμούς.

Καλή επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου