logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Κανελόνια με κιμά και κεφαλοτύρι

Κανελόνια με κιμά και κεφαλοτύρι

Υλικά:
για τη μπεσαμέλ:
100 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
μοσχοκάρυδο
αλάτι (δοκιμάζουμε στο τέλος εαν χρειάζεται , ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το κεφαλοτύρι που βάλαμε )
για τον κιμά:
500 γραμ. κιμά
χυμό φρέσκιας ντομάτας
λίγη ζάχαρη ( για να εξουδετερώσουμε την οξύτητα της ντομάτας )
1 κρεμμύδι στο μπλέντερ
μαιντανό
αλάτι
πιπέρι
νερό ( προσθέτουμε όσο χρειάζεται γιατί δε θέλουμε να σφίξει πολύ ο κιμάς )

Εκτέλεση
1. Για τον κιμά: Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας και προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε έτσι ώστε να γίνει ομοιόμορφος ο κιμάς σε χρώμα και σχήμα. Έπειτα προσθέτουμε το χυμό της ντομάτας, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και όσο νερό χρειάζεται.
2 Για την μπεσαμελ: Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας και μετά λίγο λίγο και το γάλα. Τέλος βάζουμε και τριμμένο κεφαλοτύρι.
3. Σε ένα πυρέξ βάζουμε λιγάκι μπεσαμέλ, από πάνω τα γεμισμένα κανελόνια και από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
4. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Η συνταγή που ακολουθήσαμε είναι της φίλης μας Ιωάννας.
<3











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου