logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Κέικ κακάο Αλλατίνη

Κέικ κακάο Αλλατίνη



Υλικά:
1 πακέτο βούτυρο ( 250 γραμ. )
2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη ( 450 γραμ. )
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1 φλυτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα ( 240 γραμ. )
2 βανίλιες
ελάχιστο αλάτι
κακάο ( όσο προτιμάμε )

Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει το μίγμα.
2. Κατόπιν προσθέτουμε διαδοχικά τα αυγά, τη βανίλια και το αλάτι.
3. Τέλος προσθέτουμε το γάλα και το αλέυρι και συνεχίζουμε την ανάμειξη μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και λείο.
4. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.

tip 1:
Αντί για βανίλιες μπορούμε να βάλουμε ξύσμα λεμονιού.
tip 2:
Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα πριν το χρησιμοποιήσουμε.
tip 3:
Δεν ανοίγουμε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
tip 4:
Δε βγάζουμε το έτοιμο κέικ αμέσως από τη φόρμα. Το αφήνουμε να κρυώει πρώτα.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου