logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης

Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης emoticon heart
Μας αρέσουν και δεν τις χορταίνουμε!

Υλικά:
7 πιπεριές Φλωρίνης
μισό κιλό κιμάς ανάμεικτος ( μισό μοσχαρίσιο και μισό χοιρινό )
ρύζι γλασέ (περιπου 1,5 κουταλιά της σούπας κοφτή για κάθε πιπεριά )
1 νεροπότηρο χυμό φρέσκιας ντομάτας
1 κρεμμύδι στο μπλέντερ
μαιντανός
μαύρο πιπέρι
γλυκιά πάπρικα
ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι
Εκτέλεση:
1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και μετά προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να ροδοκοννκινήσει.
2. Προσθέτουμε το πιπέρι, την πάπρικα, την ρίγανη, το αλάτι, τη σάλτσα ντομάτας και τον μαιντανό.
3. Τέλος το ρύζι και ανακατεύουμε για λίγο, ( δε θέλουμε το ρύζι μας να είναι βρασμένο όταν θα γεμίσουμε τις πιπεριές ) εαν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
4. Γεμίζουμε τις πιπεριές μας και τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Απο πάνω τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι, ρίγανη και ένα νεροπότηρο νερό.
Εαν δεν έχουμε υπολογίσει σωστά και μας έχει περισσέψει γέμιση τη βάζουμε ανάμεσα στις πιπεριές!
5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-45 λεπτά.
( Όσο πιο μικρές είναι οι πιπεριές μας ψήνονται πιο γρήγορα και καλό είναι να διαλέγουμε πιπεριές περίπου ίδιου μεγέθους για ομοιόμορφο ψήσιμο )
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου