logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Μουστοκούλουρα

Μουστοκούλουρα


Υλικά συνταγής: 1 ½ κούπα μούστο, ½ κούπα ελαιόλαδο, ¼ κούπας χυμό πορτοκαλιού, 1 κούπα μαύρη ζάχαρη, 1 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ, 1 κ.σ. σόδα μαγειρικής, 2 κ.γλ. κανέλα σκόνη, αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (γύρω στο 1 κιλό).
Επίσης, προσθέσαμε 2 κουταλιές της δικής μας μαρμελάδας ( νεκταρίνι )

Εκτέλεση: Σε μία σουπιέρα ρίχνουμε το μούστο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο. Τα χτυπάμε με σύρμα για 3’ να ενωθούν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ και τη σόδα, και τα προσθέτουμε σταδιακά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Στο τέλος προσθέτουμε τη μαρμελάδα, και ζυμώνουμε για 5-6’.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15’.
Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα στρογγυλά ή σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20΄, ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές.

Συνταγή:https://www.facebook.com/media/set/?set=a.673737765971639.1073741894.536486966363387&type=3








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου