logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Γλυκό του κουταλιού καρπούζι

Γλυκό του κουταλιού καρπούζι


Υλικά:
1 κιλό ψίχα καρπουζιού
400 γραμ. ζάχαρη
2 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:
1. Αφήνουμε το καρπούζι με τη ζάχαρη στο ψυγείο ένα ολόκληρο βράδυ αφού έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια και το έχουμε κόψει κομματάκια. Έχουμε προσθέσει και το λεμόνι.
2. Την επόμενη μέρα προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και το βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.
Εαν δεν είμαστε σίγουροι ότι έδεσε το σιρόπι μας το αφήνουμε να κρυώσει και το διαπιστώνουμε με ένα κουταλάκι. Βάζουμε λίγο σιρόπι σε ένα μικρό πιατάκι και το περνάμε με το κουταλάκι, εαν ξεχωρίζει είναι έτοιμο. Μπορούμε να το καταλάβουμε με το μάτι στάζοντας λίγο σιρόπι ( όταν έχει κρυώσει ).
Εαν έχουμε θερμόμετρο το σιρόπι πήζει στους 105 βαθμούς!
Γεμίζουμε τα βάζα μας όταν το γλυκό είναι ζεστό και τα αναποδογυρίζουμε.
Αποστειρώνουμε τα καπάκια από τα βάζα μας βράζοντας τα σε μια κατσαρολίτσα και τα παίρνουμε πολύ προσεκτικά με μια πετσέτα γιατί καίνε όταν σφραγίζουμε τα βάζα!
Καλή επιτυχία!
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου