logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Σπιτικό γιαούρτι



Σπιτικό  γιαούρτι


Υλικά:
2 λίτρα αγελαδινό γάλα
1 κεσεδάκι πρόβειο γιαούρτι

Εκτέλεση:
  1. Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να φτάσει περίπου τους 45 βαθμούς. Εάν το βράσουμε παραπάνω αφήνουμε να πέσουν οι βαθμοί και εάν δεν έχουμε θερμόμετρο βάζουμε μέσα στο γάλα το δάχτυλό μας και το γάλα είναι στη θερμοκρασία που θέλουμε όταν αντέχει το δάχτυλό μας 10 δευτερόλεπτα.
  2. Σε ένα πλαστικό τάπερ  βάζουμε το γιαούρτι μας ( είναι πολύ σημαντικό να βάλουμε και την πέτσα ) και προσθέτουμε το γάλα.
  3. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το τάπερ σε μία κουβέρτα ( το χειμώνα ) η σε ένα τραπεζομάντηλο ( το καλοκαίρι ).
  4. Το αφήνουμε για 2-3 ώρες και μετά στο ψυγείο.  Την επόμενη μέρα είναι έτοιμο.
Προσοχή όχι πάνω από 2-3 ώρες γιατί θα μας ξινίσει.
Εάν το ξεχάσουμε και μας ξινίσει μπορούμε να προσθέσουμε νερό και να κάνουμε ένα νόστιμο και δροσερό ξινόγαλο ή αριάνι!
 Όπως και να έχει θα γοητευτείτε από την διαδικάσία και το αποτέλεσμα!

Καλή επιτυχία! 










     






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου