Πως φτιάχνουμε σπαθόλαδο.
Υλικά:
Σπαθόχορτο
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Η κατάλληλη εποχή για να μαζέψουμε σπαθόλαδο είναι όταν βρίσκεται σε πλήρη άνθηση, τότε είναι ορατοί οι στήμονες του οι οποίοι θα δώσουν το ερυθρό χρώμα στο σπαθόλαδο, δηλαδή τέλη Μαίου με αρχές Ιουνίου.
1. Κόβουμε μόνο τα ανθάκια του φυτού και τα βάζουμε σε ένα βάζο.
2. Συμπληρώνουμε μέχρι πάνω το βάζο με ελαιόλαδο και το αφήνουμε 2 μήνες σε μέρος που έχει ήλιο.
3. Μετά από 2 μήνες το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια.
Υλικά:
Σπαθόχορτο
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Η κατάλληλη εποχή για να μαζέψουμε σπαθόλαδο είναι όταν βρίσκεται σε πλήρη άνθηση, τότε είναι ορατοί οι στήμονες του οι οποίοι θα δώσουν το ερυθρό χρώμα στο σπαθόλαδο, δηλαδή τέλη Μαίου με αρχές Ιουνίου.
1. Κόβουμε μόνο τα ανθάκια του φυτού και τα βάζουμε σε ένα βάζο.
2. Συμπληρώνουμε μέχρι πάνω το βάζο με ελαιόλαδο και το αφήνουμε 2 μήνες σε μέρος που έχει ήλιο.
3. Μετά από 2 μήνες το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου