Πως φτιάχνουμε ριγανέλαιο.
Yλικά: 1 κούπα ρίγανη φρέσκια πράσινη ( φύλλα, άνθη ή σπόρους )
3 κούπες ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τη ρίγανη στην κατσαρόλα αφού πρώτα την έχουμε περάσει από το multi και μετά ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
2. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας πολύ χαμηλά και το αφήνουμε για 6 ώρες. Προσέχουμε να μη περάσει τους 100 βαθμούς, στην ανάγκη το κατεβάζουμε λίγο από τη φωτιά.
3. Αφού κρυώσει το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι και το φυλάμε σε σκιερό μέρος.
Κρατάει περίπου 6-8 μήνες.
Yλικά: 1 κούπα ρίγανη φρέσκια πράσινη ( φύλλα, άνθη ή σπόρους )
3 κούπες ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τη ρίγανη στην κατσαρόλα αφού πρώτα την έχουμε περάσει από το multi και μετά ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
2. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας πολύ χαμηλά και το αφήνουμε για 6 ώρες. Προσέχουμε να μη περάσει τους 100 βαθμούς, στην ανάγκη το κατεβάζουμε λίγο από τη φωτιά.
3. Αφού κρυώσει το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι και το φυλάμε σε σκιερό μέρος.
Κρατάει περίπου 6-8 μήνες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου