logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Χοχλίοι κοκκινιστοί

Χοχλίοι κοκκινιστοί!

Υλικά:
σαλιγκάρια
κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή κομμένο σε μέτρια κομμάτια
χυμός φρέσκιας ντομάτας
πελτές ντομάτας
ελαιόλαδο
μπαχάρι
δάφνη
αλάτι
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε μέσα σε μία κατσαρόλα ένα τρυπητό και μέσα στο τρυπητό βάζουμε τα σαλιγκάρια και τα αφήνουμε για 2 μέρες με κλειστό καπάκι ( για να μη μας φύγουν ). Αυτές τις 2 μέρες τα σαλιγκάρια θα βγάλουν όλες τις ακαθαρσίες τους και θα τρέχουν στον πάτο της κατσαρόλας μαύρα ζουμιά.
2. Μετά από 2 μέρες τα ξεπλένουμε και τα ζεματάμε σε μία κατσαρόλα ( δηλ. τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα όταν αρχίσει και βράζει το νερό ).
3. Έπειτα τα βγάζουμε από το κέλυφος με ένα πηρουνάκι, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν με λίγο νερό.
4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.
Ο καλύτερος τρόπος για να δούμε εαν το φαγητό μας είναι έτοιμο ή του λείπει αλάτι ή κάτι άλλο είναι να το δοκιμάσουμε.
Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου