logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Σοκολατάκια με πορτοκάλι

Σοκολατάκια με πορτοκάλι



Υλικά:
2 πορτοκάλια
4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκκο
1 κ.σ. λικερ βερίκοκκο ( αμαρέτο )
100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε σε φετούλες τη φλούδα από 2 πορτοκάλια.
2. Στίβουμε 2 πορτοκάλια.
3. Βάζουμε να βράσουν για 10 λεπτά οι φλούδες πορτοκαλιού, ο χυμός του πορτοκαλιού, το λικέρ και η μαρμελάδα.
4. Απλώνουμε τις φλούδες σε λαδόκολλα να κρυώσουν.
5. Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
6. Εμβαπτίζουμε τις φλούδες πορτοκαλιού στη λιωμένη σοκολάτα και τις αφήνουμε πάλι στη λαδόκολλα να κρυώσουν.

Προσέχουμε τα πορτοκάλια που θα χρησιμοποιήσουμε για το γλύκισμα αυτό να μην είναι κερωμένα!

Καλή επιτυχία!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου