logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Πετεινός με μακαρόνε

Πετεινός με μακαρόνε (  λέει η γιαγιά μας )



Mε τις τόσες ευχές ξεχάσαμε τον πετεινό μας στη χύτρα!!
Έλιωσε και έγινε λουκουμάκι!!

Υλικά:
μακαρόνια για παστίτσιο
πετεινός μία ώρα στη χύτρα
σπιτική σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι στο μούλτι
κόκκινο γλυκό κρασί
πιπέρι μαύρο
πάπρικα γλυκιά
αλάτι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο λιγάκι το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον βρασμένο πετεινό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σάλτσα και τα μπαχαρικά και αρκετό νερό.
2. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατόνερο και ρίγανη τα μακαρόνια.
3. Μόλις δέσει η σάλτσα μας και βράσουν τα μακαρόνια μας το φαγητό μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
4. Αφού σουρώσουμε τα μακαρόνια μας τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Καλή μας όρεξη!!

Ο πετεινός ο χωριάτικος εάν και αλανιάρης έχει αρκετό λίπος! Αυτό που κάναμε εμείς ( το έχoυμε το κατοχικό σύνδρομο και δε πετάμε σχεδόν τίποτα ) είναι να βάζουμε το ζωμό του πετεινού σε πλαστικά ποτηράκια στην κατάψυξη. Ο ζωμός του πετεινού δίνει νοστιμιά σε άλλα φαγητά που κάνουμε με κοτόπουλο του εμπορίου όπως κριθαράκι με κοτόπουλο.
Αυτό που κάνουμε τις περισσότερες φορές είναι να βάλουμε το ζωμό σε ένα κατσαρολάκι, να συμπληρώσουμε νερό και να προσθέσουμε λίγο ρύζι.
Έτσι έχουμε κοτόσουπα στη στιγμή όποτε το θελήσουμε τις κρύες νύχτες του χειμώνα!

<3





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου