logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Γλυκό του κουταλιού γαλανο κερασι Σερρών

Γλυκό του κουταλιού γαλανο κερασι Σερρών



Υλικά:

1 κιλό κεράσια
1 κιλό ζάχαρη
1/2 λεμόνι ( ο χυμός )
1 βανιλιά

Εκτέλεση:
1. Αφαιρούμε τα κουκούτσια . Καλό θα ήταν να το κάνουμε μέσα στην κατσαρόλα που θα φτιάξουμε το γλυκό για να πέφτουν οι χυμοί του μέσα.
2. Βάζουμε στην κατσαρόλα εναλλάξ στρώσεις κερασιών και ζάχαρης.
3. Τα αφήνουμε έτσι σκεπασμένα για 5 ώρες.
4. Μόλις αρχίσει να πάρει μια βράση ανακατεύουμε συνεχώς. Το γλυκό θα αρχίσει να αφρίζει. Δε το ξαφρίζουμε, απλά ανακατεύουμε. Ο αφρός θα πέσει σε λιγο.
5. Μόλις το θερμόμετρό μας δείξει 105 βαθμούς το παίρνουμε από το μάτι, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.
6. Όταν κρυώσει γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Καλή επιτυχία!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου