logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Κουραμπιέδες



Υλικά:
500 γραμ. βούτυρο
1000 γραμ. αλεύρι
250 γραμ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
150 γραμ. αμύγδαλα ολόκληρα με τη φλούδα

500 γραμ. άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε το βούτυρο ( να το έχουμε βγάλει από το ψυγείο και να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ) μαζί με την άχνη στο μίξερ, να αφρατέψουν και να ασπρίσουν για 10 λεπτά.
2. Ρίχνουμε το αλεύρι,τη βανίλια και τα αμύγδαλα.
3. Ζυμώνουμε ελαφρά, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακή και αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια.
Μην τους παραζυμώσετε γιατί τότε θα γίνουν σφιχτοί και όχι αφράτοι.
4. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Μπορεί ο φούρνος μας να είναι πιο δυνατός οπότε να προσέξουμε το χρόνο ψησίματος.
Επίσης το δεύτερο ταψί μπορεί να γίνει πιο γρήγορα από το πρώτο αφού ο φούρνος μας έχει ήδη ανεβάσει θερμοκρασία.
Καλές γιορτές και καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου