logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Η λαγάνα της Καθαράς Δευτέρας




Υλικά: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 3 κ,σούπας ζάχαρη, 2 κ. γλυκού αλάτι, 1 φακελάκι ξερή μαγια, 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι ή ταχίνι, 700 γραμ. νερό, σουσάμι

 Εκτέλεση: Σε ένα τάπερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά ( εκτός από το σουσάμι ). Κλείνουμε το καπάκι και τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες και πάνω. Αφού περάσουν οι 12 ώρες αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ρίχνουμε πάνω το ζυμάρι μας. Το ζυμώνουμε απαλά, κάνουμε τα γνωστά διπλώματα, όπως κάνουμε στο ψωμί χωρίς ζύμωμα, μέχρι να δούμε μια ωραία μπαλίτσα στα χέρια μας, ( Δε χρειάζεται πολύ χρόνο, περίπου στα 2 λεπτά ). Απλώνουμε τη λαγάνα μας μέσα στο ταψί στη λαδόκολα και το βάζουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.
Καλή Σαρακοστή!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου