logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

 

Τυρόπιτα-σπανακόπιτα-ζαμπονοκασερόπιτα


Υλικά:

6 φλιτζάνια αλεύρι

2 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο ( για τη ζύμη )

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο για την πίτα από πάνω πριν το ψήσιμο

1 κουταλάκι αλάτι

1/2 βιτάμ ή βούτυρο

Εκτέλεση: 

Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά εκτός από το φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο και το βιτάμ ή βούτυρο και ζυμώνουμε. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα.

Αφού γίνει η ζύμη την χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι και το κάνουμε φύλλο όσο η παλάμη μας. Πέρνουμε τα 5 φύλλα και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο αφού έχουμε βάλει το βιτάμ ανάμεσα.

Βουτυρώνουμε το ταψί μας.

Κάνω το ίδιο και για τα υπόλοιπα 5 μπαλάκια.

Τώρα έχω δύο μπάλες που η κάθε μία περιέχει 5 φύλλα. Αφού βουτυρώσουμε από πάνω τις μπάλες τις βάζουμε στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά. Μόλις βγάλουμε τις μπάλες από την κατάψυξη τις ανοίγουμε και έχουμε δύο μεγάλα φύλλα. Το ένα φύλλο κάτω από τη γέμιση και το άλλο από πάνω.

Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και βάζουμε το άλλο φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο από πάνω.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά.


Γέμιση για ζαμπονοκασερόπιτα: 1/4 κεφαλοτύρι, 1/4 κασέρι, 1/4 ζαμπόν, 1/4 μπέικον, πιπεριά, τομάτα, ρίγανη, πιπέρι και 2 αυγά.

















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου