logo

logo
ρίγανη ( Origanum vulgare) Ορίγανον το κοινόν

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

το γαλακτομπούρεκο της Πωλίνας


To γαλακτομπούρεκο της Πωλίνας

Υλικά για την κρέμα: 4-6 αυγά ( Η Πωλίνα έβαλε 4 ), 1 ποτήρι ζάχαρη, 2 βανίλιες, 1 λίτρο γάλα πλήρες, 1 νεροπότηρο σιμιγδάλι ψιλό, 1/2 βούτυρο Κερκύρας
Υλικά για το φύλλο: 1/2 κιλό φύλλο κρούστας, 1/2 βούτυρο
Υλικά για το σιρόπι: 3 ποτήρια νερό, 1 και 1/4 ποτήρι ζάχαρη, 1 ξυλάκι κανέλα, φλούδες λεμόνι και χυμό, κονιάκ ή λικεράκι της αρεσκείας μας
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζουμε την κρέμα μας, όλα τα υλικά μαζί από την αρχή και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σε μέτρια φωτιά.
2. Στρώνουμε τα μισά φύλλα πάνω και τα μισά φύλλα κάτω βουτυρώνοντας ενδιάμεσα με λιωμένο βούτυρο. Το ταψί που χρησιμοποιούμε είναι η πλάκα, το μεγάλο τετράγωνο ταψί της κουζίνας μας.
3. Βάζουμε στη μέση τη γέμιση και ψήνουμε για 1,5 ώρα στους 180 βαθμούς.
4. Όταν ρίχνουμε το σιρόπι μας πρέπει να είναι κρύο και το γλυκό ζεστό.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου